Historisk vinstue i København

Vores historie går mere end 100 år tilbage

​Vores vinstue, Amagerport Vinstue, kan dateres helt tilbage til år 1917, og med mere end 100 års eksistens er vi således et af de ældste værtshuse i København.

Vi har en central beliggenhed lige mellem Amagerbro metro og Christianshavn, og det hele startede, dengang Sundbyerne blev en del af Københavns Kommune i 1902. Dengang var bydelen Amagerbro et oplagt investeringsprojekt for velhavende pengemænd, og der var kun én enkelt plads, der undgik det enorme byggeboom, der herskede dengang.  

Det var hjørnet ved den gamle ”Eksercerplads”, som dengang var underlagt Militæret, og som først i 1909 frigav det smukke område ved Volden til bebyggelse.

Dengang var det kun en lille trekant, hvor fem veje mødtes. Stedet var oplagt til en fin ejendom, der kom til at hedde ”Kristianshavns Port”. Ejendommen blev opført mellem 1913 og 1916, og der var tre oprindelige lejere i gadeplan; ”Barnevognsforretningen Danmark”, Frisørsalonen” og værtshuset ”Amagerport Vinstue”. 

Vores vinstue har været stamværtshus for kendte personer

I løbet af årene har Vinstuen været velbesøgt af kendte personer som Papa Bue (Jazzmusiker Arne Bue), der havde vores vinstue som sit lokale værtshus, og Ole Ege, som var fotograf, foregangsmand for pornoens indtog i Danmark samt stifter af det nu nedlagte erotiske museum på Strøget.

”Persil-” og ”Nivea-pigen” blev portrætteret på taget af bygningen, hvor Vinstuen har til huse, i henholdsvis 1940’erne og 1950’erne. 

I 1960’erne blev Vinstuen stamsted for en anden slags berømthed – nemlig klassikeren Den Gyldne Dame, som Tuborg lancerede, og som efterfølgende er blevet langet over disken et utal af gange til stor glæde for vores besøgende. Guld Tuborgs flotte etikette blev skabt af en af tidens mest anerkendte reklamefotografer, Vagn Guldbrandsen, og 60’er ikonet Annette Strøyberg stod guldbeklædt model til.​ Du kan udforske vores galleri og se mere. 

Mindeceremoni for Amagers modstandsfolk

Hvert år på Norges nationaldag, d. 17. maj, får vi, traditionen tro, besøg af unge studerende fra Norge i smukke nationaldragter.

Få meter fra vores Vinstuen står mindestenen fra Amagers faldne modstandsfolk, og hvert år d. 5. maj holdes en lille ceremoni med blomsternedlægning for dem, der gav deres liv for Danmarks frihed. 

Kom forbi og bliv en del af historien!

Vores gæster fortæller​

​Super hyggeligt sted med god stemning, venlig betjening og gode priser🍷🍹🍺👏🏼👏🏼😃

Christina L.

Autentisk hyggelig brun amar' oase for tørstige levemænd💕🍻

T. G.

Meget hyggeligt sted, søde mennesker bag baren :)

Stine E.

Et værtshus med

historie​ & stemning

Kontaktoplysninger

Amagerport Vinstue

Christmas Møllers Pl. 2

2300 København

Find vej med Google Maps

Telefon: 32 95 94 94

banner_gul_100x32

Åbningstider​

Mandag – torsdag

09.00 – 00.00​

Fredag – lørdag

09.00 – 00.00​

Søndag & helligdage

09:00 – 00:00

Der tages for​behold for ændringer i åbningstiderne.

Find os